Snijd de vis in grove stukken.
Meng alle ingrediƫnten voor de marinade in een grote kom,
doe de vis erbij en laat het geheel afgedekt 24 uur in de
koelkast marineren.
Neem de vis uit de marinade, laat in een vergiet uitlekken en
dep ze droog.
Bewaar het marinadevocht, maar verwijder de laurier en de
kruidentakjes.
Verhit in een stoofpan 3 eetlepels olijfolie en bak de stukken
vis hierin in 6-7 minuten rondom bruin en krokant.
Schenk de overgebleven marinade en de visbouillon erbij.
Laat de vis en de groenten op laag vuur in 10 minuten gaar
worden.
Meng alle ingrediƫnten voor de tonijnmayonaise in een
keukenmachine of met een staafmixer door elkaar.
Besprenkel het stoofpotje vlak voor het serveren met 1
eetlepel olijfolie en garneer met takjes rozemarijn.
Lekker met de tonijnmayonaise op knapperig stokbrood of grote
beschuiten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |