Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Stoofpotje van vis

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr roodbaarsfilet met vel
200 gr zeeduivel- of kabeljauwfilet
100 gr verse makreelfilet

Voor de marinade:
2 geperste teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
4 lente-uitjes in ringen
4 ontvelde rijpe tomaten in blokjes
1 venkel in stukjes
4 blaadjes laurier
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
2-3 eetlepels Pernod
3 eetlepels witte wijn

Voor het stoofpotje:
4 eetlepels olijfolie
1/2 liter visbouillon (van tablet)
2 takjes rozemarijn

Voor de tonijnmayonaise:
6 eetlepels mayonaise
4 eetlepels tonijn (uit blik)
1 eetlepel fijngesneden peterselie
versgemalen peper

Bereiden


Snijd de vis in grove stukken.
Meng alle ingrediƫnten voor de marinade in een grote kom,
doe de vis erbij en laat het geheel afgedekt 24 uur in de
koelkast marineren.
Neem de vis uit de marinade, laat in een vergiet uitlekken en
dep ze droog.
Bewaar het marinadevocht, maar verwijder de laurier en de
kruidentakjes.
Verhit in een stoofpan 3 eetlepels olijfolie en bak de stukken
vis hierin in 6-7 minuten rondom bruin en krokant.
Schenk de overgebleven marinade en de visbouillon erbij.
Laat de vis en de groenten op laag vuur in 10 minuten gaar
worden.
Meng alle ingrediƫnten voor de tonijnmayonaise in een
keukenmachine of met een staafmixer door elkaar.
Besprenkel het stoofpotje vlak voor het serveren met 1
eetlepel olijfolie en garneer met takjes rozemarijn.
Lekker met de tonijnmayonaise op knapperig stokbrood of grote
beschuiten.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roodbaarsfilet (Sébaste) Oriental (4 pers)
Indiase garnalenballetjes
Tahoe met garnalen en Chinese paddestoelen
Gemarineerde zalm (4 pers)
Gebakken scholfilet

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes